Dekktips ved sesongskifte

Når du bytter fra vinter- til sommerhjul eller motsatt så er det en del ting å tenke på- her oppsummerer vi dette for deg.

Rich text

VIKTIG: ETTERTREKKING

Når du har fått satt på hjulene hos et av våre verksteder så er hjulmutre eller bolter trukket til med riktig moment. Likevel må disse ETTERTREKKES slik at du er sikker på at alt er slik det skal være. På person- og varebiler så skal dette gjøres etter 50-100 kilometers kjøring, på tyngre kjøretøy anbefaler vi at du gjør dette allerede etter 30 kilometer.

Sjekk lufttrykket

Å kjøre med riktig lufttrykk gjør både at du sparer drivstoff og kjører tryggere- samtidig som du reduserer dekkslitasjen. Lufttrykket skal sjekkes med kalde dekk- gjør det gjerne en gang i måneden når du har mulighet!

NYE piggdekk?

Har du montert nye PIGGDEKK så må disse kjøres inn for at piggene skal feste seg ordentlig. Kjør rolig de første 250-300 kilometrene, unngå brå aksellerasjon og harde oppbremsinger- og ta det gjerne litt "piano" i svinger.

Dekktrykks-overvåkning/ TPMS

På noen biler vil du kunne oppleve at det gule varsellyset for dekktrykksovervåkning eller TPMS lyser etter hjulskift. Kjør noen mil, da kan dette i mange tilfeller bli borte av seg selv. Skjer ikke dette så kan det være slik at du må trykke inn og godkjenne det "nye" dekktrykket i menyene i displayet på bilen din. Funker ikke dette, eller er du usikker, så finner du svar på det meste i bilens håndbok.

Trenger du hjelp, ta kontakt med en av våre eksperter eller besøk ditt nærmeste Fagdekk/ Point S verksted !