Alle de beste dekkmerkene

Velg mellom de beste dekkene på markedet for ditt kjøretøy (personbil, lastebil, 4x4...). Velg mellom et stort utvalg av dekkmerker i premium, mellomklassedekk og budsjettmerker. Vi tilbyr selvfølgelig både sommerdekk, piggfrie dekk og piggdekk.

Rich text

Les mer om våre dekkmerker: Fra premiumdekk til mellomklassedekk og budsjettdekk

Kan du montere forskjellige dekkmerker?

Det er ikke lovpålagt å bruke samme dekkmerke foran og bak på bilen. Selv om det ikke spiller noen rolle hvilket dekkmerke du setter på bilen din, anbefaler vi at du monterer samme merke, størrelse, mønster, belastningsindeks og hastighetsklassifisering foran og bak for optimal sikkerhet og ytelse.

 

FINN DITT FAGDEKK / POINT S VERKSTED
Nærmest deg
Rich text

Hva er premium dekkmerker?

Premium-dekk er dyrere, men har gummiblandinger av utmerket kvalitet som forlenger dekkets levetid. Premium dekkprodusenter investerer også mye for å gi deg de beste dekkene, og jobber med drivstoffeffektivitet, ytelse på våte veier og å redusere bremselengden.

Blant Premium merkene kan du finne både Goodyear, Nokian, Michelin, Continental, Bridgestone og Pirelli hos ditt nærmeste Fagdekk / Point S verksted.

Hva er et godt dekkmerke i mellomklassen?

Mellomklasse dekkmerker er billigere enn premium dekkmerker, men tilbyr fortsatt utmerket ytelse. De er et godt alternativ, med en god balanse mellom pris og ytelse. Hos oss kan vi montere en rekke mellomklasse dekk for deg- blant annet Point S dekk, Yokohama, Hankook, Kumho, BF Goodrich og mange fler.

For den som setter lav pris høyest av alt så har vi også flere valgmuligheter.

 

Råd fra våre dekkeksperter

Hvordan velge riktige dekk til bilen din?

Det er svært viktig å montere de riktige dekkene på bilen din, ettersom det vil forbedre drivstoffeffektiviteten, akselerasjonen, forkorte bremselengden og dermed ivareta sikkerheten din. Ved å sjekke ditt nåværende dekksett og bilens instruksjonsbok kan du få den viktigste informasjonen du trenger for å velge de beste dekkene for bilen din, som dekkstørrelse, dekkmerke eller produsentens navn. Sørg for å kjøpe riktige dekk. Ditt lokale Fagdekkverksted vil gjerne gi deg råd hvis du trenger det.

Hvordan kjenner du igjen dekk av god kvalitet?

Dekk av god kvalitet vil vare lenger, gi deg en stabil og trygg kjøreopplevelse, generere lite støy og gjøre at du sparer drivstoff. Du kan se det ved å sjekke slitebanen på dekket for å se hvilken gummiblanding bilprodusenten har brukt. Ved å lytte til støyen fra dekkene dine, vil det også gi deg noen hint.

Hvordan velger jeg riktig dekkmerke?

Lurer du på hva som er de beste dekkmerkene for din bil? De beste dekkene for et kjøretøy er de som først og fremst passer til bilens merke og modell. På sideveggen av ditt nåværende sett med dekk finner du ditt nåværende dekkmerke og dekkstørrelse. I bilens instruksjonsbok finner du også noen indikasjoner på hvilke dekk du trenger til bilen din.

Hvor lenge varer mine nye dekk?

Det avhenger av hvordan du kjører, hvor mange kilometer du kjører per år og hvilket dekkmerke du bruker. Det er mer sannsynlig at premiumdekk varer lenger enn andre dekkmerker. Gummiblandingene på premiumdekk har faktisk en utmerket kvalitet og er laget for å gi kundene et dekk med lengre levetid. Nøyaktig hvor langt du kan kjøre på et dekk er veldig individuelt og bestemmes både av bilens vekt og ytelse, samt underlaget du kjører på og ditt kjøremønster. Hvis du er usikker på om dine dekk holder mål må du oppsøke et dekkverksted i nærheten så snart som mulig for å få disse vurdert av fagfolk.