Hvordan redusere mitt drivstofforbruk ?

Har du hørt at bpde bensin, diesel og strømprisen har gått opp? Sansynligvis. Vi i Fagdekk vil derfor hjelpe deg ved å informere deg om flere faktorer som vil redusere drivstofforbruket ditt: dekkenes innvirkning, trafikken, værmeldingen, farten, trafikkforholdene, din kjøremåte… For å kontrollere ditt forbruk må du ta alle disse faktorene i betraktning.

Rich text

HVORDAN DEKKENE MINE VIRKER INN PÅ MITT DRIVSTOFFORBRUK? 

Visste du at dekkene dine er ansvarlige for opp til 20% av ditt drivstofforbruk?

Derfor må du velge dem nøye for å optimalisere ditt forbruk: størrelsen, lufttrykket og slitasjen av dekkene dine er faktorer som det er viktig å ta i betraktning når du kjøper dekk. 

Jo bredere dine dekk er til mindre kjøremotstand har de. Og en lav rullemotstand er nødvendig for å redusere drivstofforbruket. Dekkenes lufttrykk er også viktig. For lavt lufttrykk øker rullemotstanden og gjør veigrepet dårligere på våte veier. Så fyll riktig mengde luft i dekkene dine!

Kontakt ditt nærmeste Fagdekk/ Point S-verksted for mer informasjon. Nøl ikke med å ta kontakt med ditt nærmeste verksted for at de skal hjelpe deg å finne de rette dekkene til din bil. De kan også sjekke luftrykket til dekkene dine. 

HVILKE ANDRE FAKTORER VIRKER INN PÅ MITT DRIVSTOFFORBRUK?

Andre faktorer virker også inn på ditt drivstofforbruk : trafikkforholdene, bilens luftmotstand, utetemperaturen, bruk av klimaanlegget, åpning av vinduene... Vi skal gi deg noen gode råd om hvordan du kan redusere ditt drivstofforbruk.

  • Skru av motoren hvis du stanser i mer enn 30 sekunder. (Gjelder bensin- og dieselbiler) I dag har disse bilene elektriske insprøytingssystemer som sprøyter drivstoff direkte i motoren og hindrer bilen i å "sløse" med drivstoff når den starter. 
  • Tilpass kjøringen din. Hvis du ønsker å redusere forbruket ditt, råder vi deg til å kjøre i jevn rytme. Hvis du kjører for fort risikerer du jo også å skade dekkene dine. Husker du hvilken innvirkning dekkene og dekktrykket har på drivstofforbruket ditt?
  • Fyll bensintanken om morgenen før det blir for varmt. Bensinen fordamper når det er varmt ute. Dette problemet kan også oppstå når tanken er tom. Vi råder deg derfor til å fylle tanken før det blir for varmt for å unngå dette problemet. 
  • Lukk vinduene og unngå tunge gjenstander. Har du en takboks eller et sykkelstativ på taket? Hvis du ikke lenger har bruk for dem, så ta dem av før du drar. Du bør nemlig unngå alt som legger til ekstra vekt til bilen, for det sinker den og får den til å bruke mer drivstoff. I tillegg bør du unngå å åpne vinduene, særlig hvis du kjører på motorveien for det gjør at bilen trenger mer drivstoff.

HVORDAN KAN JEG REGNE UT MITT FORBRUK ?

En må ikke være ekspert for å regne ut og slik kontrollere sitt drivstofforbruk:

  • Jeg sjekker gjennomsnittsforbruket som blir oppgitt av bilfabrikanten. Hver bil har en lagringskapasitet målt i liter per kilometer. Når man kjøper en bil får man et ark med teknisk informasjon som oppgir bilens gjennomsnittsforbruk som kan variere litt fra sjåfør til sjåfør.
  • Jeg ser på kjørecomputeren For å få ditt nøyaktige bensinforbruk, kan du sjekke kjørecomputeren for å få vite nøyaktig hvor mange kilometer du har kjørt og hvor mange liter du har brukt. Husk å sette kilometertelleren på 0 etter å ha fylt tanken for å få vite nøyaktig hvor mange liter du har brukt per kilometer. Du bør vente til du har kjørt flere kilometer for å være sikker på å få riktig forbruk. For de første kilometrene en bil kjører kan forbruket være litt høyere enn vanlig og derfor bli unøyaktig. 
  • Jeg regner selv ut mitt forbruk. Hvis du selv ønsker å regne ut ditt bensinforbruk, hvor mange L. du bruker per mil, er ikke dette vanskelig. Sett kilometertelleren på 0 etter at du har fylt tanken. Kjør en gitt distanse, fyll opp tanken, og del antall liter forbrukt på antall mil du har kjørt. Slik får du vite hvor mange liter du bruker per mil! 

 

Virker ikke alt lett nå? Velg dekkene dine nøye, og forandr dine kjørevaner og du vil se at din bensinregning synker. Ved å redusere ditt bensinforbruk, vil du samtidig slippe ut mindre karbondioksyd og det er bra for miljøet!

 

For nærmere informasjon, gjør en avtale med en av våre eksperter eller besøk ditt nærmeste Point S verksted !