Førstehjelpskrin til bil: hva bør det inneholde ?

Motorstopp og ulykker kan skje med hvem som helst. Her er noen ting du alltid bør ha i bilen !

Rich text

Viktig å ha i bilen

Når du skal ut på biltur, er det viktig å være forberedt på enhver situasjon. Selv om du ikke ønsker det, kan det oppstå uventede situasjoner som motorstopp og ulykker og det er viktig å være forberedt for å beholde kontrollen. Under følger en liste på 8 viktige ting som du alltid bør ha med deg i bilen. 

 

 • Et førstehjelpskrin: hva bør et førstehjelpskrin inneholde? Bandasjer, sterile gassbind, en liten saks, hansker… Et førstehjelpskrin kan redde livet ditt eller til en annen person i nød. Uansett skade vil du alltid være forberedt, takket være førstehjelpskrinet. 
   
 • En lommelykt: i tilfellet du blir nødt til å stanse i grøftekanten om natten. En lommelykt kan være nyttig i mange situasjoner: skifte dekk, finne veien på kartet, finne ting i bagasjerommet… Å ha et lys er viktig. Husk også å ha noen ekstra batterier i tilfellet de blir oppbrukt. 
   
 • En flaske vann og niste: om du blir stående på veien i flere timer og ikke vet for hvor lenge, kan det være lurt ha med vann og niste for å smøre seg med tålmodighet. 
   
 • Et teppe og varme klær: se for deg at bilen din får motorstopp og at biloppvarmingen ikke virker lenger. Hvilket utstyr kan redde deg: tepper, hansker, lue, skjerf… 
   
 • En isskrape og en snøkost: værforholdene om vinteren er ofte uforutsigbare. En snøskrape er ofte nyttig for å fjerne snø og is. 
   
 • Frostvæske og spylevæske: disse to veskene er viktige for din sikkerhet og også for at bilen din skal fungere som den skal. Når det er kaldt hjelper frostvæsken motoren til å fungere og spylevæsken fjerner trafikkfilm fra frontruta.
   
 • Startkabler: kulda kan føre til at bilen fungerer dårlig om vinteren, og særlig batteriene. Ha alltid startskabler i bagasjerommet i tilfelle bilen din ikke vil starte!
   
 • Sand: når det snør kan bilen din bli sittende  fast i en snøfonn. Å strø sand under hjulene gir bedre trekk til drivhjulene og hjelper til å få startet bilen. Men ikke ha salt i bagasjerommet for det kan føre til rust. 

 

Et motorstopp eller en ulykke kan skje alle. Men med disse åtte tingene, kan du dra på tur uten bekymring om vinteren!

 

For nærmere informasjon, gjør en avtale med en av våre eksperter eller besøk ditt nærmeste Fagdekk/ Point S verksted !