Dekk til person- og varebiler: kjøp, montering, reparasjon og lufttrykk

Få mennesker i dag kjenner til dekkenes innvirkning på bilen, ikke bare på yteevnen, men også på dens økonomi- og miljøvernsaspekt. Point S har gjennom historien spesialisert seg på dekktjenester.

Rich text

Vi monterer dine nye dekk

Når et dekk er blitt slitt, bør du montere et nytt dekk og kvitte deg med det gamle. Det anbefales å få en kyndig dekkekspert til å montere dine dekk, vi er utstyrt med maskiner og spesialverktøy som gjør at vi kan montere dem både fagmessig og trygt.

Dersom du bare trenger å bytte to dekk så skal du alltid ha like dekk på hver av akslene. Har du en bil med firehjulstrekk så er dette enda mer kritisk- spør din forhandler om råd. 

 

Montering av bildekk utføres i 5 etapper

  • Sjekke at hjulets størrelse passer til dekket som skal monteres (bredde og diameter)
  • Smøring av dekkets "gripekant" (bead)
  • Selve dekket presses på felgen
  • Fylling av luft for at hjulene skal legges riktig mot kanten av felgen.
  • Trykkregulering som bestemmes av bilkonstruktøren og dekkfabrikanten.

 

Som dekkekspert, har vi i samarbeid med en europeisk ledende produsent av sommerdekk, utviklet en dekkserie som kun er å finne i våre Fagdekk/ Point S-butikker. Les mer om våre Point S-dekk.

 

Avbalansering og geometrien til dine bildekk

Avbalansering av dekkene vil si å fordele likt og presist dekkenes vekt på felgen. Det vil si å plassere en motvekt på felgen mens man roterer disse for å avsløre ulikheter i vektfordelingen. Dette sikrer en behagelig følelse og reduserer slitasje både på dekk og hjuloppheng.

 

Dekktrykk

Med korrekt oppblåste dekk kan man spare opp til 20% drivstoff, alle bilister burde utføre denne enkle sjekken oftere! Vi i Fagdekk/ Point S tilbyr deg å sjekke trykket til bildekkene dine og å justere dekktrykket hvis dette er nødvendig. Dette reduserer dekkslitasje, og gjør at du får optimalt veigrep i alle situasjoner.

 

Vedlikehold og reparasjon av bildekk 

Har du punktert?

Hos Point S, inspiserer vi dine punkterte dekk og reparerer dem hvis det er mulig. Alt ettersom hvilken type punktering det dreier seg om foreslår vi gjerne å reparere dine bildekk som oftest er den billigste løsningen. Vi demonterer alltid dekkene for å inspisere dekkets tilstand også på innsiden.

Det vil ikke være mulig å reparere dekkene hvis skaden er større enn 6 mm eller hvis dekkenes indre struktur er blitt skadet etter å ha kjørt for langt eller hvis bilen din har stått parkert i en lang periode.  Dessuten må  hullet ikke befinne seg på sideveggen eller på dekkets øvre runde hjørne (skulderen).

Husk at dekkene er den eneste kontakten du har med veien og at de alltid må være sikre. For nærmere informasjon, gjør en avtale med en av våre eksperter eller besøk ditt nærmeste Fagdekk/ Point S verksted !

Ta en titt på våre eksperttips om vedlikehold av dekk og felger