Pirelli

Rich text

Kjøp og vedlikehold dine Pirelli-dekk på ditt Point S-verksted!

 

nformasjon om Pirelli 

Firmaet Pirelli ble opprettet i Milano i 1872 og er i dag et merke som er verdenskjent for sin høyteknologi, sin produksjonservice av høy kvalitet og sin innoverings-lidenskap som kommer fra merkets italienske røtter. 

Med 30 000 samarbeidspartnere og en omsetning på 5 milliarder euro i 2016 er Pirelli et av dekkindustriens ledende merker og det eneste som kun er spesialisert på dekk til allmennheten, inkludert bildekk motorsykkeldekk og sykkeldekk. 

For å produsere produkter av stadig høyere kvalitet, legger Pirelli vekten på operativ eksellense i  hele sin verdikjede, fra høyteknologifabrikkene til de mest dynamiske markedene med stor økonomisk vekst. Med sine 19 fabrikker i  13 forskjellige land, har Pirelli en produksjonskapasitet på 71 millioner bildekk i 2016 og eier mer enn 12 500 butikker i mer enn 160 land. Gjennom dette salgnettverket i stadig vekst kommer Pirelli nærmere sine kunder.  

 

Rich text

Merket Pirelli 

Merket Pirelli er kjent i hele verden som et teknologi- og eksellense-ikon. Representert av sin logo med stor «P» i mer enn et århundre, er navnet Pirelli synonym med høy kvalitet og en italienske arv som assosieres med luksusbiler. 

Ryktet og inntektene til merket ble anslått til ca 2,3 milliarder euro i slutten av 2016 og øker hele tiden på grunn av Pirellis deltagelse i bilsportkonkurranser, i design og lifestyleprosjekter såvel som fellesskaps-, kunstneriske og kulturelle initiativer. 

 

Dekkserien Pirelli

PZERO: Den populære P Zero™ som ble lansert i 1986 til luksusbiler, oppretter industrinormer for store dekk, utviklet med de beste teknikkene. De har garantert maksimal ytelse når det gjelder kjørenøyaktighet og bremsesikkerhet på våte og tørre veier. Produktene P Zero™ kombinerer teknologier med produksjonsprosesser og spesialtilpasset materialet for å tilfredsstille behovene til hver bil og slik betydelig forbedre kjørekarakteristikkene. Disse legendariske dekkene har mottatt mer enn 800 homologiseringer for dekk mellom 17 og 22 tommer. 

WINTER: vinterdekket premium til Pirelli er Winter Sottozero, et produkt på stor størrelse med et optimalt veigrep og ytelse under allslags vinterføre. Spesialblandingen øker veigrepet på en temperatur under 7°C. En nyvinning på bladnivået gjør at det kan «fange» snøen og gir bedre trekk, noe som minsker bilens indre støynivå. Cinturato Winter er beregnet på små og mellomstore biler og er blitt utformet for å tilfredsstille behovet til de europeiske kundene med hensyn til sikkerhet og veigrep. Det er et av markedets mest lydløse vinterdekk. 

Pirelli har også lansert produkter for ekstreme vinterforhold. Disse dekkene på mellom 15 og 20 tommer, er blitt utformet i spesialiserte forskningssentere og produsert i Russland og testet i Russland, Nord-Europa og Canada. 

Piggdekket Winter Ice Zero kombinerer vinterproduktenes teknologi med bruken av pigger med patentnavnet «doble klør» som betydelig øker dekkets trekk. Winter Ice Zero FR er beregnet for bruk i sentrum av nordiske hovedstader hvor bruken av pigger er reglementert eller forbudt, og hvor snøen eller isen blir liggende på veiene en del av året. 

SCORPION: som er beregnet på SUVS og crossovers og produsert av premium- eller prestisje-bilprodusentene, er markedets mest teknologisk innoverende dekk. 

Scorpion Verde og Scorpion Verde All Season tilbyr et svært høyt veigrep og bremseytelse uten av den grunn å ofre respekten for miljøet, komforten og sikkerheten, om det så er på tørre eller våte veier. Bilprodusentene har valgt dekket for dets kjøreytelse, dets svake kjøremotstand og dets reduserte vekt som naturlig reduserer drivstoffforbruket og CO2-utslippene. 

Scorpion Zero All Season ble opprinnelig introdusert i 2016 som utstyr for prestisje- og premium-produsentene av SUV. 

Scorpion Zero All Season Plus ble lansert på det amerikanske markedet for å tilfredsstille ønsket om å redusere drivstoffforbruket og samtidig beholde de amerikanske SUV’enes høye ytelse. Dekket Scorpion All-Terrain kombinerer polyvalens og en storartet ytelse utenfor veien, og Scorpion Winter ble spesiallaget for å utstyre prestisjebiler og biler av ekstra høy kvalitet som garanterer passasjerenes sikkerhet på allslags vinterføre. 

Når det gjelder vinterdekkene, har Pirelli utformet Scorpion Winter for å utstyre SUV’ene, og lagt ekstra vekt på høykvalitet. Dekkene gir føreren større sikkerhet en noen gang for de garanterer maksimal stabilitet og kontroll, både på tørre og snøbelagte veier. Scorpion Ice & Snow, utformet spesielt for vinterbruk,  er karakteristisk med sitt rullebånd med asymmetrisk design, med store riller på langs og hjørneblokker som garanterer føreren full kontroll over kjøretøyet, selv under de vanskeligste klimaforhold. 

CARRIER: Pirelli produserer også dekk til lette varebiler. Carrier, Carrier All Season og Carrier Winter er produkter beregnet for lette varebiler som gir svak kjøremotstand og stor pålitelighet under alle værforhold og ment til bruk på lange bilturer. 

 

Spesialegenskaper

  • RUNFLAT. Med dekket RUNFLAT kan bilen fortsette å kjøre i ca 80 kilometer med en gjennomsnitts hastighet på 80 km/t etter en punktering, takket være skulderforsterkningen som gjør at man kan beholde stabiliteten og kontrollen over kjøretøyet. Dette dekket brukes av bilprodusentene BMW, Mercedes og Alfa Romeo. 
  • SEAL INSIDE. Teknologien Seal Inside™gjør at bilene kan beholde samme kjørehastighet uten å miste lufttrykket, selv ved punktering. Dette er mulig takket være et indre lag som fyller punkteringshullet etter at gjenstanden er fjernet. Denne dekkteknologien blir brukt av bilprodusenter som Porsche og Volkswagen. 
  • PIRELLI NOISE CANCELLING SYSTEM. Dette bråkannuleringssystemet til Pirelli reduserer betydelig dekkenes kjørestøy på veien ved å bruke et svampmateriale i det indre fordoblingslaget som gjør det mulig å filtrere frekvensen som kommer fra innsiden av bilen. McLaren, Lamborghini, Porsche, Audi, Volvo og Land Rover bruker alle dette systemet. 

 

Kjøp dine Pirelli-dekk hos oss! 

Er du på jakt etter Pirelli-dekk? Kontakt ditt nærmeste Fagdekkverksted for å finne og få montert dine nye dekk av en ekspert.