Hvor lenge varer dekk?

Ved å følge noen enkle tips kan du ikke bare forbedre dekkenes holdbarhet, men også sikre optimal ytelse og sikkerhet på veien. Her er noen gode tips for å forlenge levetiden på dine bildekk.

A realistic picture of a modern car with a focus on one of its tyres inside a tyre shop, high resolution, commercial
Rich text

Kontroller og juster lufttrykket regelmessig

Lufttrykket i dekkene dine har stor innvirkning på dekkene. For lavt lufttrykk kan føre til ujevn slitasje og økt drivstofforbruk, mens for høyt lufttrykk kan gjøre dekkene mer utsatt for skade og punktering. Det anbefales å sjekke lufttrykket minst en gang i måneden og alltid før lange turer. Gjennom å gjøre dette passer du på at du alltid har optimalt lufttrykk i dekkene. Hvilket lufttrykk dekkene skal ha finner du enten i døren, instruksjonsboken eller ved tanklokket. 

Rotere dekkene jevnlig

Rotering av dekk betyr å bytte dekkene med hverandre. For eksempel at du flytter framdekkene bak eller motsatt. Dette bidrar til å fordele slitasjen jevnt over alle fire dekkene, noe som kan forlenge deres samlede levetid. Som en generell regel bør dekkene roteres hver 8000 til 10000 kilometer, men dette kan variere avhengig av bilens kjøremønster og produsentens anbefalinger. Dekk med angitt rulleretning kan ikke flyttes til den andre siden av bilen, og dersom du har ulik dekkdimensjon foran og bak så må dette også taes hensyn til.

Balansering av dekk

Ubalanserte dekk vil føre til ujevn slitasje, vibrasjoner og redusert kjørekomfort. Gjennom å balansere dekkene regelmessig vil det bidra til å forlenge dekkets levetid. Vi anbefaler å gjøre dette halvveis gjennom dekkets levetid. Ved montering av nye dekk er dette inkludert i omleggingen. Dette gjøres gjennom å ta hvert dekk på en balanseringsmaskin som finner ut hvor ubalansen er. For å kompensere ubalansen plasseres små vekter på innsiden av felgen. 

Riktig lagring

Når du skifter mellom sommer- og vinterdekk, er riktig lagring meget viktig for å bevare dekkenes kvalitet. Dekk bør lagres i et kjølig, tørt og mørkt sted. Dekkhotell er en ypperlig løsning for trygg og optimal oppbevaring. Les mer om Dekkhotell

Unngå hard kjøring

Aggressiv kjøring, hard akselerasjon, brå stopp og høy hastighet kan føre til større slitasje på dekkene dine. Ved å kjøre forsiktig og rolig, kan du bidra til å forlenge dekkets levetid. Dette er fordi hard kjøring bidrar til økt friksjon og varmeutvikling, noe som kan bryte ned dekkets gummisammensetning raskere og føre til hurtig slitasje av slitebanen. Ved å kjøre forsiktig holder dekkene en stabil temperatur og opprettholder sin struktur og fasthet over lengre tid. Det forbedrer ikke bare sikkerheten ved lavere risiko for punktering eller dekkskade, men gir også en mer komfortabel kjøreopplevelse.

Dekkets kvalitet

Kvaliteten på dekkene du kjøper vil også påvirke hvor lenge det vil holde. Premium dekk er laget av bedre materialer og har avanserte funksjoner som kan hjelpe dekkene å vare lenger. Med banebrytende teknologi, bedre håndtering og forbedret slitestyrke, reduserer de risikoen for ulykker og gir deg mer kontroll under varierende kjøreforhold. Disse dekkene er designet for å tilby maksimal kjørekomfort, lavere støynivå og økt drivstoffeffektivitet som kan generere merkbare besparelser over tid. Med premium dekk, benytter du deg av ekspertisen og innovasjonen som leder industrien, og sikrer optimal ytelse uten å kompromisse på sikkerheten. Hvorfor skulle du velge noe mindre for din bil og dine kjære? La oss hjelpe deg å oppgradere til en løsning som ikke bare beskytter, men også forbedrer din kjøreopplevelse. Sjekk vårt utvalg av dekk.

Fordeler med å velge oss

Å benytte våre dekktjenester kan gi betydelige fordeler for både kjøretøyets ytelse og sjåførens trygghet. Våre eksperter har spesialiserte verktøy og kunnskap for å optimalisere dekkens tilstand og sikre nøyaktig montering. Dette reduserer risikoen for dekkrelaterte ulykker betraktelig. Vår kompetanse sikrer også at dekkene vedlikeholdes i tråd med de nyeste industri standardene, noe som kan ytterligere forlenge dekkens levetid.

Ved å følge disse tipsene vil du maksimere levetiden på dine bildekk. Husk at regelmessige sjekker og vedlikehold er nøkkelen til sikker og effektiv kjøring. Hos Fagdekk/Point S tilbyr vi en rekke tjenester, inkludert reparasjon av dekk, balansering av dekk og dekkhotell. Vi hjelper deg med å ta vare på dekkene dine.