Hvordan velge riktige sommerdekk for nordiske forhold

Valget av dekk er en viktig avgjørelse som kan ha stor innvirkning på din kjøreopplevelse og sikkerhet. Spesielt i Norden, hvor været kan variere dramatisk, er det avgjørende å velge de riktige sommerdekkene. I denne artikkelen vil vi dykke dypere inn i hva du trenger å vurdere når du skal velge sommerdekk for nordiske forhold.

A realistic close shot of a modern SUV's tyre being driven on a road in Norway on a sunny summer day
Rich text

Først og fremst er det viktig å forstå de spesifikke utfordringene som du kan møte på om sommeren. Selv om det oftest er varmt om sommeren, så kan værforholdene være uforutsigbare. Fra tørre, solrike dager til plutselige regnskurer. Det er derfor viktig med sommerdekk som kan håndtere et bredt spekter av forhold.

Grep på vått føre

En av de mest kritiske egenskapene til et sommerdekk er grep på vått føre. Dette er en indikasjon på hvordan dekket vil oppføre seg på våte veier, inkludert både bremselengde og generelt grep. Regn kan gjøre veiene glatte og farlige, men med et dekk med utmerket våtgrep vil du heve tryggheten. Sørg for å sjekke dekkets EU-dekkmerking, som gir informasjon om dekkets våtgrep.

Sjekk effektiviteten

Effektivitet er en viktig faktor å ta i betraktning. Dekk med lav rullemotstand krever mindre energi for å rulle, noe som kan bidra til å redusere energiforbruket. Dette er ikke bare bra for lommeboken din, men det er også bedre for miljøet.

Sørg for riktig dekkstørrelse

Å velge riktig dekkstørrelse er avgjørende for bilens ytelse og sikkerhet. Størrelsen på dekkene dine skal matche bilprodusentens anbefalinger, som du finner i bilens brukermanual eller på etiketten på førerdørens side. Å bruke feil dekkstørrelse kan påvirke bilens håndtering, bremselengde og drivstofføkonomi, og kan også føre til for tidlig dekkslitasje.

Våre bestselgere

Vi selger mange dekk over hele landet. De dekkene vi selger mest av er kvalitetsdekk som varer lengre enn de billigste dekkene. Her er et av de dekkene vi selger mest av: 

Point S Summer 

Et ypperlig sommerdekk til alle typer biler. Her får du høy kvalitet til en lav pris. Utviklet i Tyskland og produsert i Europa for å tilfredsstille kundene og sikre daglig sikkerhet. Dette dekket gir optimal ytelse på både tørt og vått føre. 

Med et lukket ytre skulderparti, et åpent indre støttelag og stive forsterkningsbånd i midten. sikres et optimalt veigrep og en uniform fordeling av dekkets trykk, noe som optimaliserer slitestyrken, bremseevnen og veigrepet. 

 

Å velge de riktige sommerdekkene for nordiske forhold handler om mer enn bare å finne det billigste alternativet. Det handler om å finne dekk som gir optimal ytelse under et bredt spekter av forhold, samtidig som de gir komfort, drivstoffeffektivitet og sikkerhet.

Hos Fagdekk/Point S forhandlerne, har vi et bredt utvalg av sommerdekk som er ideelle for nordiske forhold. Våre erfarne medarbeidere kan hjelpe deg med å finne dekkene som passer best for dine behov. Kom innom en av våre forhandlere i dag for både god rådgivning og gode priser.